уторак, 27. мај 2014.

Sladoled od tamne čokolade i Beileys-a

Počele su vrućine. kod vas više nego kod nas,pa ako imate malo vremena, napravite ovaj sladoled,samo za odrasle a deci možete napraviti i bez likera.



Sastojci:
250 g tamne čokolade sa najmanje 70% kakaoa
50 g putera od slanih kikirikija
800 ml slatke pavlake
250 ml Beileys likera
150 g šečera u prahu

Priprema:

Na pari otopiti čokoladu sa 250 ml slatke pavlake i polako dodavati i ostatak slatke pavlake i puter od kikirikija ( ako volite da vam malo krcka pod zubima stavite onaj puter koji ima parčiće kikirikija,koji nije samleven do kraja u glatku smesu ) i svaki put sjediniti dobro sa čokoladom, dodati liker i prah šećer i sve sjediniti zajedno muteći sa žicom za mućenje. Umutiti dobro i skloniti sa pare.

Sa mikserom sada umutiti celu smesu oko 7 do 8 minuta dok ne dobijete homogenu i po malo gustu kremu.

Sipati tečnost u veći kontejner sa poklopcem,koji se dobro zatvara.Ostaviti u zamrzivač oko dva sata, izvaditi iz zamrzivača i pomoću viljuške dobro izmešati polu smrznut sladoled i vratiti nazad u zamrzivač.
Ponoviti postupak još jednom,posle sat vremena.
Ako imate mašinu za sladoled, sve ovo se može uraditi u njoj i nemate potrebe da vadite i mešate rukom.

Ostaviti najmanje još 3 sata sladoled u zamrzivaču, najbolje preko noći.Kad ste spremni,poslužite.


Prijatno!!!!

16 коментара:

  1. Анониман27. мај 2014. 16:55

    Draamoja,ovo mogu za sada samo d agledam iuzdišem jer je kod mene sad takva zima nezapamćena do sada.Divan je!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E moja Džoli...i kod nas je ova zima bila nezapamćena, ali me čudi da je zima na NZ...proći će i to i biće uskoro proleće.

      Избриши
  2. Pod kojim se imenom na americkom kontinentu prodaje slatka pavlaka?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U Americi nema slatka pavlaka ima samo neutralna, kojoj ti možeš dodati šećer u prahu dok je mutiš, ja obično nikada ne dodajem šećer, jer ne volim puno slatko, inače ti je to double cream u Americi a u Kanadi je whipping cream sa 35% masnoće.Topli pozdrav.

      Избриши
  3. Mislim da sam videla ovde whipping cream ili onaj half and half mislim da mi je neko rekao da to zamenjuje nasu slatku pavlaku u receptima

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Half and half je pavlaka za kuvanje, mislim da nju nećeš moći da umutiš u šlag.

      Избриши
  4. Spremila sam recept i isprobati ću čim pronađem pravo slatko vrhnje. Nema ga ni kod nas u svakom dućanu.

    Sviđa mi se nova slika u zaglavlju bloga! Prava proljetna! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Zeza S... nadam se da ćeš ga naći..kod nas ga ima u svakoj prodavnici i stoji tamo gde je i mleko.
      Slika je iz mog dvorišta, jabuka, koju smo dobili za useljenje u kuću,od naših kumova.

      Избриши
  5. Joj, ovo mi se čini savršeno! Pogotovo ovaj dodatak kikirikija

    ОдговориИзбриши
  6. Ingrid, ako voliš čokoladu, ovo je pravi čokoladni raj.Ja,koji nisam ljubitelj čokolade, jako mi se dopao.Hvala.

    ОдговориИзбриши
  7. Baš sam jučer pravila sladoled od čokolade, a ovaj je poseban sa likerom, ali i sa maslacem od kikirikija, još neisprobana kombinacija koju obavezno bilježim. Jako su lijepe slike sladoleda, odlično izgleda !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne pravim tako često sladoled,baš zbog toga što bi smo ga često jeli, ovako po neki put,samo da se zasladimo. Hvala ti puno i uživajte u tvom sladoledu.

      Избриши
  8. Одговори
    1. Naravno da može i bez, ali se bojim da sladoled neće biti dovoljno sladak, jer čokolada sa 70% kakaoa je dosta gorka, može da se doda neki drugi zaslađivač po želji.Hvala ti puno na poseti.

      Избриши