четвртак, 2. јул 2015.

Pečena piletina sa krompirom

Volimo pečenu piletinu sa krompirom, ova je malo drugačije...možda se dopadne i vama.



Sastojci:

8 pilećih batkova
6 do 8 osrednjih krompira
5-6 mladih šargarepa
60 g maslinovog ulja
1 puna kašika paradajz pirea
2 kašičice crvene paprike
500 do 750 ml vode ili temeljca
so, biber, suvi začin, italijanski začin

Priprema:

Krompir i šargarepu oljuštiti, krompir iseći na osmine a šargarepu iseći na manje parčiće.
Sve to staviti u pekač.
Preliti sa maslinovim uljem ( ja sam umesto maslinovog ulja koristila mast od patke, koju sam danas sasvim slučajno našla u jednoj od kanadsakih samoposluga ) pobiberiti, posoliti i dodati malo suvog začina i italijanskog začina, po ukusu.
Rukama sve dobro izmešati i staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni.
Peći oko 25 do 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 230°C dok krompir i piletina malo ne omekšaju.

U posebnoj zdeli sipati vodu, pire od paradajza, mlevenu crvenu papriku ( ja sam koristila dimljenu papriku ) još malo bibera i soli ( pazite da ne presolite ) sve to izmešati i preliti preko mesa i krompira.
Vratiti nazad u rernu i peći još 15 do 20 minuta.

Poslužiti toplo sa zelenom salatom.


Prijatno!!!!!

2 коментара: