уторак, 16. фебруар 2016.

Bruschetta

Verujem da svako od vas voli ove male zalogajčiće i sigurna sam da ih svako pravi na svoj način.


Sastojci:
50 ml maslinovog ulja
5 čena sitno iseckanog belog luka
200 do 250 g cherry paradajza
15 ml balsamic sirćeta/ ocat
po ukusu morska so i sveže samleven biber
oko desetak listova bosiljka
2 do 3 parčeta hleba po osobi

Priprema:
U manji tiganj sipati ulje dodati sitno iseckan beli luk i pržiti samo dok ne zamiriše, ne više od minuta ali pazite da vam luk ne izgori, jer onda će biti gorak.
Ohladiti i kad se ohladi sipati u zdelicu.

Baguette hleb iseći na kolutiće ili možete seći pod uglom da dobijete veće parčiće.
Hleb istostirati u rerni, samo da porumeni ili ih ispržiti na otopljenom puteru ( meni je bilo mnogo puter i maslinovo ulje te sam ih samo istostirala u rerni ispod gornjeg grejača )
Bosiljak oprati, i iseckati na tanke rezance.
Cherry ili onaj još sitniji paradajz, ovde se zove grape ( grožđe ) iseći na pola, ako je krupnije na četvrtine i dodati u ohlaćen beli luk, dodati balsamic sirće, bosiljak isečen na rezance, so i biber po ukusu i sve izmešati.

Na hleb, koji ste istostirali, kašikom sipati paradajz i poslužiti sa čašom rashlađenog belog vina, hladnim pivom ili rashlađenom mineralnom vodom.


Prijatno!!!

4 коментара: