петак, 16. јун 2017.

Palačinke sa kiselim mlekom

Ja ne bih bila ja kad ne bih isprobala svaki recept za palačinke i svaki jedan mi se sviđa..da mi pitate, koji mi je omiljen, nemam ga, jer ih pravim svaki put onako kako mi se sviđaju.


Sastojci:  150 g brašna,prstohvat soli,1/2 kašičice praška za pecivo,1 kašika otopljenog putera,150 g kiselog mleka,150 ml vode,2 umućena jaja,1 kašičica meda,ulje za prženje

Priprema:  U zdelu staviti brašno, so i prašak za pecivo i izmešati. Umutiti zajedno kiselo mleko i vodu, ( umesto obične vode može i kisela voda )  dodati žicom umućena jaja i med ( originalni recept je sa šećerom ) i dodati, zajedno sa otopljenim puterom u brašno i sjediniti sve zajedno.
Ostaviti da odstoji oko 15 minuta.

Zagrejati tiganj, premazati sa malo ulja ili putera i peći palačinke.
U slučaju da vam je testo malo više gusto, dodati još malo vode ili, ako je testo malo ređe, dodati još malo brašna.

Pripremljene palačinke namazati sa vašim omiljenim džemom i poslužiti. Kod nas je obično džem sa strane pa svako maže onako kako voli, jer moj muž ne voli mnogo džema a ja volim više džema..ili sa nekim voćnim prelivom.


Prijatno!!!!

2 коментара:

  1. Odavno znam za palačinke s jogurtom, ali ih ipak pravim najklasičnije moguće :) Palačinke s kiselim mlekom odlično izgledaju.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман17. јун 2017. 00:03

    JA ih pravim sa mlaćenicom, mislim da su i sa kiselim mlekom baš dobre

    ОдговориИзбриши