субота, 6. јануар 2018.

Topla čokolada sa ukusom kafe

Kod nas su strašne hladnoće ,ovih dana će nam temperatura biti i do minus -36°C sa vetrom...ne pamtim da li smo ikad imali ovakvu zimu za mojih 43 godine u Kanadi..a vidim kod vas lepo i temperature u +..blago vama, mi ćemo valjda preživeti ovo i ko preživi, pričaće.


Sastojci: 250 g tamne čokolade (70%),15 g slanog putera,85 ml slatke pavlake,375 ml hladnog mleka,1 šoljica jake crne kafe ili 1 kašika instant espresso kafe u prahu,1 kašičica vanile,1/2 kašičice cimeta

Priprema:  U manju šerpicu staviti čokoladu,puter, slatku pavlaku i 125 ml mleka i otopiti čokoladu, stalno mešajući.

Kad se čokolada otopila i mleko zagrejalo, dodati ostatak mleka,kafu, cimet i vanilu i zagrejati sve zajedno. 
Umutiti žicom za mućenje da se sve sjedini, sipati u manje šoljice i poslužiti toplo.
Po želji možete poslužiti sa umućenom slatkom pavlakom i posuto sa izrendanom čokoladom.


Prijatno!!!!

1 коментар:

  1. Joj kod nas je baš suprotno. 16 stupnjeva u siječnju ja nekako mislim da to nije baš normalno, ja bi rađe da malo zahladi.

    ОдговориИзбриши